Clarinetista  
   
  A P A R T A T S
  Inici / Biografia
  Discografia
  Publicacions
  Grups
  Contacta
  Descàrregues
  Vídeos
   
  I D I O M A
  L A N G U A G E
  Català
  Castellano
  English
   
 
 
       Vídeos
 
 
Stadler Trio 1 - Concert en viu. Eric Hoeprich, Carles Riera i Albert Gumí

 

 

Concert a La Alhambra (Patio de los Arrayanes), FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA Y DANZA DE GRANADA, Juliol 2008.
Allegro 20 (25 Peces per a 3 Corni di bassetto, KV 439b) de W. A. Mozart i petita introducció en castellà dels instruments utilitzats (Corni di bassetto històrics). Aneu al vídeo Stadler Trio 2, si desitgeu continuar.
"Estuvieron sensacionales, demostrando gran "afiatamiento" y una sorprendente capacidad para expresar el lenguaje mozartiano con naturalidad y hondura."
Jorge Córdova Moya. La Opinión de Granada, 10/7/2008

 
Stadler Trio 2 - Concert en viu. Eric Hoeprich i Carles Riera

 

 

Concert a La Alhambra (Patio de los Arrayanes), FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA Y DANZA DE GRANADA, Juliol 2008. Allegro 12 (12 Duets per a Trompes, KV 487) de W. A. Mozart. Tocat amb Corni di bassetto històrics. Aquí, l'Eric Hoeprich toca una Cadència, immediatament després, un Eingang i, al final, una "Disminució", tres de les possibilitats d'improvisació a l'època de Mozart. En Carles Riera s'ho passa d'allò més bé... Per baixar-vos la partitura amb explicacions sobre aquesta pràctica, podeu anar a: www.carlesriera.com/descàrregues.
"Pocas veces contenido y continente, el Patio de los Arrayanes, congenian tanto. [...] A ello se une la complicidad, un tanto juguetona del trío y la enorme capacidad didáctica y cómica del presentador..."
Andrés Molinari. Ideal de Granada, 10/7/2008

 
 
Stadler Trio 3 - Concert en viu. Eric Hoeprich, Carles Riera i Albert Gumí

 

 

Concert a La Alhambra (Patio de los Arrayanes), FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA Y DANZA DE GRANADA, Juliol 2008.
HARMONIEMUSIK (explicació en castellà d'aquesta pràctica) i Der Vogelfänger bin ich ja (Die Zauberflöte) de W. A. Mozart (arranjament anònim). Tocat amb Corni di bassetto històrics.
***** "El Trío Stadler diseñó un programa sumamente sugerente [...]. Calidad y sencillez, éste fue el secreto del éxito en una velada encantadora."
Gonzalo Roldán. Granada Hoy, 10/7/2008

 
 
Stadler Trio 4 - Concert en viu. Eric Hoeprich, Carles Riera i Albert Gumí

 

 

Concert a La Alhambra (Patio de los Arrayanes), FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA Y DANZA DE GRANADA, Juliol 2008. Non piu andrai, farfallone amoroso (Le Nozze di Figaro) de W. A. Mozart (arranjament anònim). Tocat amb Corni di bassetto històrics. - El nostre agraïment a Enrique Gámez i al seu equip, per l'esplèndida organització, i als Films Jack Febus. ST

 
Europa Galante - Fabio Biondi - Concerto per 2 violini in tromba marina, 2 flauti diritti, 2 mandolini, 2 salmoe, 2 teorbe e violoncello, RV 558 (allegro molto) - Antonio Vivaldi

 

 

 

Gili Rinot i Carles Riera - Salmoè (Chalumeau)
Antecessor (i coetani durant mig segle) del clarinet
Gravat a Parma, San Giovanni Evangelista, l'Octubre de 2001

 
Trio Salmoè - 3 músics, 6 mans, 12 notes i 24 clarinets!

 

 

Entrevista a Carles Riera sobre aquest Trio (Carles Riera, Emili Ferrando i Albert Gumí), cèlebre perquè toca fins a 24 clarinets en un mateix concert familiar.
Moltes gràcies a l'Institut Municipal de la Comunicació de Granollers i a Catalana de Televisió Local pel permís per reproduir aquest fragment.

 

Stadler Trio - 25 peces (Rondó 5), KV 439b, per a 3 Corni di bassetto - W. A. Mozart

 

 

Palais idéal du facteur Cheval (France). Concert a l'aire lliure (2003).
Vídeo: www.clc-productions.fr
"Probablement, la millor música mai escrita per a 3 instruments iguals". C. R.

 
Stadler Trio - Notturni, KV 437 (Mi lagnerò tacendo) i 436 (Ecco quel fiero istante), per a 3 veus i 3 Corni di bassetto - W. A. Mozart

 

 

Palais idéal du facteur Cheval (France). Concert a l'aire lliure (2003). "L'ària de Mozart va ser cantada per Frau Guhrau amb orquestra. Amb gran plaer per a mi va ser acompanyada per dos Corni di bassetto que van ser molt difícils d'aconseguir. No crec que cap instrument lligui més perfectament amb la veu humana."
Johannes Brahms
Nicola Wemyss - Soprano
Helena Rasker - Mezzosoprano
Kees Jan Koning - Basso
Stadler Trio - Eric Hoeprich, Carles Riera, Albert Gumí
Vídeo: www.clc-productions.fr

 
Members of the 18th Century Orchestra - Frans Brüggen - 1er Menuetto de la Gran Partita (1988) - Wolfgang Amadeus Mozart

 

 

 

"Furtwängler, le must, Brüggen, l'autre must"
Le Monde de la Musique.
Minuet de l'enregistrament històric amb Membres de l'Orquestra del Segle XVIII (1988). El Stadler Trio es va formar una mica abans i els seus membres toquen en aquest projecte. Fixeu-vos en el primer Trio del Minuet per a 2 Clarinets i 2 Corni di bassetto. Durant les gires de la Gran Partita, el Stadler Trio sempre tocava una peça, també de Mozart, a la primera part dels concerts. De les "25 peces" KV 439b, Frans Brüggen escollia sovint el Larghetto, 17. Frans Brüggen, un dels millors directors i un dels més influents que hi ha hagut mai, va dirigir aquest Menuetto entenent com ningú les dues grans característiques de la peça: la dansa i l'estructura de forma-sonata. C.R.

INTÈRPRETS
Ku Ebbinge (Holanda) - Oboè
Alayne Leslie (EEUU) - Oboè
Eric Hoeprich (EEUU) - Clarinet
Guy van Waas (Bèlgica) - Clarinet
Alf Hörberg (Suècia) - Corno di bassetto
Carles Riera (Catalunya - Espanya) - Corno di bassetto
Ab Koster (Holanda) - Trompa
Stefan Blonk (Holanda) - Trompa
Claude Maury (França) - Trompa
Teunis van der Zwart (Holanda) - Trompa
Danny Bond (EEUU) - Fagot
Donna Agrell (Alaska - EEUU) - Fagot
Anthony Woodrow (Anglaterra - Regne Unit) - Contrabaix
Citació del vídeo de Philips


Última actualització del text: Desembre de 2008      
 
     
  Pàgina web desenvolupada per: Soluciopc